Se scrie o poveste

Se scrie din nou aceeași poveste a Iubirii, doar cu alte nuanțe și alte nume: Iosif și Lidia! Iosif și Lidia întrupează firav ceea ce Însuși Marele Dătător a rostit în Eden: „de aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, și se va lipi de nevasta sa!”

Penița cu care-și scriu povestea saltă veselă și se unduiește rând cu rând, presărând istoria pe care copiii copiilor lor o vor sorbi cu nesaț de pe buzele bunicilor:
– E-he, dragii mei, de ați ști voi câte drumuri a făcut bunicul la București! Fata cu bucle blonde era motivul!
– Bunicule, dar… e adevărat că v-ați cunoscut undeva pe la munte?
– Ei, măi nepoate, ce ți-e și cu taberele astea! Da, da, așa e, la munte, cu Bucegii într-o parte și Piatra Craiului chiar în față. Dar… cine-avea ochi de ele? Câte file va umple penița… unele pline de suspans, altele cu mult soare și zâmbet și voie bună. Unele îi vor întruchipa îmbrățișați, sprijinindu-și frunțile unul de altul; altele îi vor găsi îngenuncheați biruind mari bătălii. Și când voi doi, Iosif și Lidia, vă veți așeza pe-un colț de vreme să mai răsfoiți filele iubirii voastre, fie ca în fiecare dintre ele să-L vedeți pe Dumnezeu zâmbind. Povestea voastră de dragoste are pe prima pagină autograful lui Dumnezeu.
Doresc ca Dumnezeu să-și pună amprenta în căsătoria voastră, El este autorul dragostei voastre, El este Cel care a unit destinele voastre și Cel care va fi cu voi la fiecare pas. Povestea voastra de dragoste a fost scrisă de Autorul suprem, care doresc să vă călăuzească pașii voștri pe acest pământ. Căsătoria este cel mai frumos lucru lăsat de Dumnezeu. Bucurați-vă împreună de anii tinereții voastre! Umpleți cu fericirea voastră pe cei de lângă voi!
Ne bucurăm pentru voi, Lidia şi Iosif, pentru hotărârea luată și vă dorim căsnicie binecuvântată și frumoasă!
Vă primim cu dragoste între cei căsătoriți!
Rebeca Boancă

Comentariile sunt închise.